آنزیمی که سبب افزایش مقاومت به انسولین و ابتلا به دیابت نوع 2 می شود

بر اساس نتایج بدست آمده از تحقیق اخیر در مرکز دیابت joslin دانشمندان دریافتند که با افزایش غلظت آنزیم PKC- delta مقاومت به انسولین بیشتر شده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش می یابد ، محققین معتقدند که یافته های این تحقیق می تواند منجربه کشف دارویی جدید برای بهبود حساسیت به انسولین شود.

مقاومت به انسولین اولین قدم در ابتلا به دیابت نوع 2 است. زمانی که سلولها به انسولین مقاومت نشان می دهند بافت دیگر قادر به پاسخ به این هورمون نبوده، در نتیجه هورمون انسولین که مسئول انتقال گلوکز از جریان خون به داخل سلول است نمی تواند کار خود را انجام دهد و سلولها دچار فقدان قند شده و نمی توانند انرژی خود را از شکستن قند تامین نمایند. چنانچه دانشمندان بتوانند این مشکل را حل کنند قدم اساسی در درمان دیابت نوع 2 برداشته اند.

در این تحقیقات محققین از دو گروه موش با تغییرات ژنتیکی استفاده کردند. گروه اول مستعد مقاومت به انسولین بودند و گروه دوم  این نقص را نداشتند . دانشمندان با آنالیز تفاوتهای ژنتیکی بین این دو گروه دریافتند که می توان خطر مقاومت به انسولین را از روی ژن هایی که به ارث می رسند تعیین و شناسایی نمود. یافته های این تحقیق در مجله ی the journal of clinical investigation به چاپ رسید. دانشمندان در این تحقیق نشان دادند ، ژنی درموشهای مستعد به مقاومت به انسولین وجود دارد که سبب افزایش میزان آنزیم PKC- delta می شود.

زمانی که این موشها با رژیم غذایی پر چرب تغذیه می شوند، مقدار این آنزیم افزایش می یابد و به حدی می رسد که سبب مقا ومت به انسولین می شود.وقتی که محققین این ژن را در موش حذف کردند میزان ابتلا این گروه از موشها به مقاومت به انسولین کاهش یافت.

علاوه بر این دانشمندان متوجه شدند که میزان PKC- delta در بافت کبد و سایر بافتهایی که به انسولین مقاومت نشان می دهند، بالا می رود . آنها معتقدند که احتمالاً این آنزیم نقش مهمی در ایجاد کبد چرب و چاقی دارد.

با اطلاعات بدست آمده محققین بر این باورند که احتمالاً در آینده بتوان روش درمانی جدیدی را برای کاهش مقدار آنزیم PKC- delta ابداع کرد تا به این وسیله احتمال خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماری کبد چرب را کاهش دهند.

منبع: www.endocrineweb.com